Waar of Niet waar

Hieronder vindt u verschillende stellingen die te maken hebben met eten en afvallen. Maar zijn deze stellingen nu waar of blijken ze echte fabels te zijn en niet waar te zijn! Lees ze eens rustig door en kijk of de vele fabels die de rondte doen op de afvallen websites nu waar of niet waar zijn.

Groentesap heeft dezelfde voedingswaarde als groente


Sap is zeker geen vervanger voor een bord groente. De pakken uit de supermarkt hebben een lager gehalte voedingsvezels en vitaminen en dus zijn de groente op uw bord wel beter.

Geroosterd brood is beter voor de lijn


Het aantal calorieën blijft gewoon hetzelfde alleen het water is uit het brood verdwenen.

Rauwkost is gezonder dan gekookte groente


Het is allebei even gezond! Uit de gekookte groente worden door uw lichaam de voedingsstoffen beter opgenomen dan uit rauwe groente. Maar aan de andere kant gaan er door het koken ook weer een aantal vitaminen en mineralen verloren.

 Van intensief sporten valt u niet af in kilo's


Door sporten wordt vet omgezet in spieren. En spieren wegen nu eenmaal meer dan vet, dus afvallen doet u er niet mee. Maar door sporten gaat u wel beter in uw vel zitten en dan kunt u toch een maatje kleinere kleren aan!

Wat u na 8:00 's avonds eet komt dubbel aan


Het vet snacken voor het slapen gaan is wel slecht maar gewoon eten komt niet dubbel aan. De energie die u opneemt moet verbrandt worden door uw lichaam. Als dat gebeurt is er niets aan de hand en maakt het tijdstip van innemen niets uit.

Koolhydraten zijn slecht


Een groot misverstand is dat koolhydraten slecht voor u zouden zijn. U hebt ze namelijk hard nodig, dus volkoren brood, aardappelen en groente en fruit moet u gewoon blijven eten. Dit voedsel heeft trouwens ook veel vezels en dat geeft weer sneller een vol gevoel.

Elk lichaam reageert anders op een dieet


Een bepaald dieet kan nooit werken voor de hele bevolking. Elk lichaam is anders en heeft zijn eigen manier van voedsel verbranden. Wat bij de een dus heel goed werkt kan bij de andere geen tot weinig effect hebben.

Als u stopt met roken komt u aan


Roken werkt remmend op de eetlust. Dus als u stopt met roken dan krijgt u meer trek en gaat waarschijnlijk ook meer eten. En alles wordt nog lekkerder ook! En vaak gaat u ook nog extra snacken en dan gaat u toch wel wat kilos aankomen.

 


Bakken in vloeibaar vet is gezonder dan in boter


Vloeibare vetten zijn inderdaad gezonder dan vaste vetten omdat ze minder verzadigde vetzuren bevatten. En vergeet ook niet dat vetten wel nodig zijn voor het lichaam om goed te functioneren. Dus alle vetten uitbannen is niet goed!

Door veel water te drinken valt u af


Het is goed voor uw lichaam om veel water binnen te krijgen maar het heeft geen direct effect op het gewichtsverlies. Liters water drinken wordt wel vaak aangeraden omdat het hongergevoel zal afnemen. Voor de hersenen maakt het namelijk niet uit of het vocht of voedsel tegenkomt in de maag.

Het maakt niet uit wat u ontbijt als u maar ontbijt


De dag beginnen met een vette hap is geen goed idee, maar het is wel belangrijk om in ieder geval iets als ontbijt te nuttigen. De verbranding wordt dan namelijk in gang gezet en het zorgt dat u de rest van de dag minder trek heeft in snacks!

Op een balansdag eet u de hele dag alleen sla


Een balansdag houdt in dat u na een dag meer eten gewoon een dagje wat minder eet. Het is dis niet een dag waarop u niets of heel weinig en mager eet. Gewoon wat minder (vet)eten is al voldoende. De balans erin houden is een goede manier om op gewicht te blijven

Belangrijk in het algemeen. Blijf gezond eten! Kijk eens bij gezonde receptenMeer handige tips
 


Drogisterij.net Afslanken Drogisterij.net biedt een breed assortiment (40.000) drogisterijartikelen, met steeds andere aanbiedingen en nieuwe producten. Onder andere in het assortiment veel afslankproducten.

Killerbody dieet Killerbody dieet In het rijk geïllustreerde Killerbody dieet , helpen Fajah Lourens en haar team van fitnessexperts, voedingsdeskundigen en artsen je om de eerste stappen te zetten om jouw eigen Killerbody te vormen én te behouden.

XLS-Medical Met XLS-Medical kan je tot 3x meer gewicht verliezen dan alleen met beter eten en meer bewegen. De werking van XL-S Medical is wetenschappelijk bewezen en alle producten bevatten natuurlijke ingrediënten.


Menu


Slimmer slank met Sonja
Anders