Gewichtsconsulent

Als het afvallen niet echt lukt dan zou je eens een gewichtsconsulent of voedingsdeskundige kunnen raadplegen. Zoals wel bekend zal zijn werkt niet elk dieet bij elk persoon en dus moet er soms wat beter gekeken worden naar wat werkt en wat niet.

Een gewichtsconsulent zal je dan begeleiden als je gewichtsproblemen heb volgens richtlijnen naar een gezond eet- en leefpatroon. Moet je om medische redenen speciale voeding nodig hebben dan zal een gewichtsconsulent je niet kunnen begeleiden.
Een voedingsdeskundige is eigenlijk gewoon een andere naam voor gewichtsconsulent. De een heeft de naam voeding erin en dat klopt ook wel want het voedingsadvies van een gewichtsconsulent is vaak gebaseerd op 'De schijf van 5' en de 'Richtlijnen Goede voeding' van de Gezondheidsraad en een voedingsdeskundige doet dat in feite ook.

Voor dat je een afspraak maakt! Kijk of je wel moet afvallen. Het is gratis op deze website dus Doe de test

 Diëtiste

Een diëtist kan en mag patiënten begeleiden met overgewicht in combinatie met andere medische klachten, zoals onder andere hoge bloeddruk of een te hoog cholesterolgehalte. De opleiding is dan ook veel zwaarder en deze naam is beschermd zodat niet iedereen zich zomaar diëtist mag noemen. Dus zeker als je toch al met medicijnen zit of bepaalde lichamelijke problemen is een diëtist misschien beter om mee te werken. Ook zij zal op de voeding letten maar dan ook in combinatie met de lichamelijke problemen die er zijn.

Beweging

Hoeveel je beweegt zal door de gewichtsconsulent ook meegenomen worden. Het maakt natuurlijk een heel verschil of je elke dag aan een bureau zit of veel beweegt en moet lopen. Ook je sportactiviteiten maken dat je meer of minder moet eten en misschien andere dingen. De consulent moet dus veel van je weten en zal daar dan allemaal rekening mee moeten houden.

 


Niet beschermd

De beroepsnaam gewichtsconsulent is niet beschermd. Dat betekent dat iedereen die dat wil, zich gewichtsconsulent mag noemen. Daarom moet je er wel op letten of je met een serieus iemand in zee gaat. Vraag bijvoorbeeld of ze bij een groter geheel is aangesloten waardoor er controle is op zijn of haar werk.
Het beroep diëtiste is dus wel beschermd en mag alleen door goed opgeleide mensen gebruikt worden.Meer handige tips
 


Weight Watchers Online Weight Watchers is al meer dan 40 jaar wereldwijd marktleider op het gebied van afvallen. In Nederland biedt Weight Watchers naast de cursussen ook de mogelijkheid om af te vallen via een persoonlijk online programma: Weight Watchers Online.


Menu


Slimmer slank met Sonja
Anders