Tips om af te vallen

Is het nodig iets te gaan doen aan uw gewicht? Is het nodig af te vallen? Heeft u de BMI test al gedaan? Doe de test En kwam eruit dat u moet afvallen? Of vind u zelf dat er toch wel een beetje op het gewicht gelet moet worden. Lees dan vooral onderstaande tips en kijk eens naar onderstaande websites of er iets voor u bij zit.

Enkele tips

 • Drink om af te slanken iedere ochtend een glas gekookt water met citroensap en wat zout op de nuchtere maag.

 • Ook water drinken voor het eten kan helpen omdat u dan eerder een vol gevoel krijgt en dus wat minder eet dan normaal. Water drinken zal ook de spijsvertering ten goede komen en dat is voor afvallen ook belangrijk.

    • Elke dag een appel houdt de dokter buiten de deur. Dat wisten we al. Maar met drie appels op een dag houdt u niet alleen de dokter maar ook de kilo's weg. Een appel bestaat voor 25% uit lucht, bevat geen vet en heeft maar 80 calorieën.

 • Goed kauwen betekent automatisch langzaam eten. Dit zal u er voor behoeden overmatig te eten.

 • Streef een realistisch doel na. Als u 40 bent dan is het lichaam van een 16 jarige moeilijk te krijgen. U bent nu altijd wat zwaarder dan toen u 16 was.

 • Neem de tijd om af te vallen. 5 Kilo in 1 week afvallen is leuk maar 5 kilo in 2 maanden afvallen maakt het waarschijnlijker dat het ook zo blijft!

 • Er zijn weken dat het afvallen niet zo snel gaat. Bijv. vlak voor de menstruatie kunt u meer vocht vasthouden. Laat dan de moed niet zakken en laat de weegschaal uw humeur niet verpesten. Uiteindelijk zal het gewicht toch weer wat verder zakken. Ook voor mannen kunnen er van dit soort momenten zijn.

 • Sporten helpt zeker ook mee, maar als u gaat bewegen doe dit dan wel lang genoeg want met 10 minuten redt u het niet.

 • Zin om te snoepen? Als dat naar boven komt kies dan iets caloriearms. Zoals bijv een appel, een dropje, een rijstwafel, een handje Japanse mix of rauwkostknabbels.

  Zelf de sportschool in huis halen!

  Als u een WII gameconsole hebt, of een ander merk zoals Xbox, dan kunt u fitness programma's kopen en zo zelf doen alsof u in de sportschool staat. Allerlei oefeningen die door de spelcomputer gecontroleerd worden en u zodoende ook steeds beter wordt en lekker in beweging bent. Bijvoorbeeld de aerobic oefeningen laten u echt zweten en met weer andere spellen kun u uw spieren oefenen. En er zijn ook leuke spelletjes waarbij u uw lichaam moet gebruiken en u lekker kunt afvallen. Zoals snowboarden, hoelahoep, hindernisbanen en nog veel meer. Dus hebt u zo'n spelcomputer toch in huis en staat hij een groot deel van de tijd stof te vangen dan hebt u er nu weer een functie bij voor de spelcomputer. Afvallen!
  Ideeën opdoen? Kijk voor diverse Fitness games bij Bol.com

   


  De sportschool

  Natuurlijk kun je ook eens per week, of vaker, naar de sportschool gaan. Daar kun je op eigen tempo je dingen doen of meedoen met een groep. Het zal je lichaam in beide gevallen wel goed doen.
  Als je niet zeker weet of het iets voor je is, kun je vaak ook wel een gratis keer meedoen, of zelf sporten.
  Kijk maar eens op fitchannel.com waar ook regelmatig een gratis workout aangeboden wordt. Al is dit dan natuurlijk een online sportschool wat wel vraagt van je om zelfdicipline te hebben.

  Sportkleding

  Bewegen is zeker goed voor u. Ook om af te vallen zult u in beweging moeten komen. In mooie kleding zult u de inspanning makkelijker kunnen verduren. Kijk dus zeker even voor wat mooie sportkleding als u van plan bent om te gaan sporten in een sportschool of gewoon buiten. Als u zich prettig voelt gaat het sporten ook beter en is het makkelijker vol te houden. Kijk op bol.com voor mooie fitness artikelen  Meer handige tips
   


  Afvallen met Nederland AfvallenMetNederland.nl is een online dieetprogramma waarbij mensen verantwoord online kunnen afvallen onder begeleiding van de diëtiste. Dit alles met een eiwit dieet.
  Op de link vind je het boek om je in te lezen

  Killerbody dieet Killerbody dieet In het rijk geïllustreerde Killerbody dieet , helpen Fajah Lourens en haar team van fitnessexperts, voedingsdeskundigen en artsen je om de eerste stappen te zetten om jouw eigen Killerbody te vormen én te behouden.

  Slimmer slank met Sonja Slimmer slank met Sonja Slimmer Slank met Sonja is een boek met 8 weekmenu's en heerlijke, gezonde en vooral budgetrecepten. Heel goed voor je huishoudboekje! Boordevol creatieve weekmenu's, recepten en talrijke afvaltips.

  Wasborddieet voor vrouwen Wasborddieet voor vrouwen Duizenden mensen hadden al baat bij dit dieet dat David Zinczenko ontwikkeld en opgeschreven heeft. Het is een boek dat u moet lezen en volgen.

  XLS-Medical Met XLS-Medical kan je tot 3x meer gewicht verliezen dan alleen met beter eten en meer bewegen. De werking van XL-S Medical is wetenschappelijk bewezen en alle producten bevatten natuurlijke ingrediënten.


 • Menu

  Anders