Cambridge dieet

Door weinig koolhydraten te eten val je het meeste af. Dat is het principe van het Cambridge dieet. Wanneer je lichaam brandstof nodig heeft, en dat heeft het altijd ook als je niet in beweging bent, dan zal eerst de koolhydratenreserve aangesproken worden voor het aan de vetreserve begint. Dat is waarom het voedsel rijk moet zijn aan eiwitten. Vetten en koolhydraten die moeten echter zoveel mogelijk vermeden worden.
Bij het Cambridge dieet vervang je alle maaltijden door caloriearme shakes, soepen en repen. Een portie bevat ongeveer 150 kcal en daar mag je er per dag drie van hebben. En elke drie weken moet je een week ertussen nemen waarin je weer normaal eet. Wel een lichte avondmaaltijd maar in ieder geval wel normaal voedsel.
Verder is het voornamelijk een drink dieet.

 Hoge snelheid

De meeste vallen vooral in het begin heel snel af. Handig als je voor een feest in een speciale jurk wilt passen die je anders niet aan kan. Het is ook een makkelijk dieet want je hoeft niet veel bij te houden en ook geen ingewikkelde maaltijden te bereiden. Een nadeel is natuurlijk dat je geen koekje bij de koffie kan nemen. Dat kan bij een puntendieet wel omdat je die punten dan gewoon meetelt.

 


Tussenweek

In plaats van een tussenweek waarin je een week wat meer normaal eet kun je ook tussendagen nemen. Hierdoor val je iets minder snel af maar door wat regelmatiger een normale maaltijd te nemen is het ook wat makkelijker om het dieet vol te houden.
Een ander nadeel van het dieet dat je in het begin snel een hongergevoel zult hebben. Na een aantal dagen wordt dat wel minder maar het is toch in het begin aardig vervelend. Je kan jezelf ook toespreken dat je voelt dat je afvalt. En dat helpt dan wel mee!

Sporten

Omdat je veel van je lichaam vergt tijdens dit dieet moet je zeker je lichaam niet gaan afmatten door heel extreem te sporten. Lopen en fietsen is geen probleem maar als je je lichaam veel harder gaat belasten dan kan het daar slecht tegen. Het lichaam heeft namelijk dan snel voeding nodig en dat kan het dan niet leveren.Meer handige tips
 Menu

Anders