Wat is BMI

De body mass index (afgekort BMI) of quetelet-index is een manier om op basis van de lengte en het gewicht te bepalen of de persoon overgewicht heeft. Deze index geldt voor personen ouder dan 20 jaar. De waarde van de index is gemaakt uit de formule: gewicht van de persoon (in kilogram) gedeeld door het kwadraat van de lengte (in meter).

Voorbeeld BMI waarden

Iemand is 85 kg en heeft een lengte van 170 cm. Het kwadraat van de lengte is dan 1,7 x 1,7 = 2,89.
De BMI is dan 85 gedeeld door 2,89 = 29,4
En wat dit betekent ziet u in onderstaand lijstje.

Ga nu direct ontdekken wat uw BMI is: Doe de test
(Het is gratis en zonder gegevens over uzelf. Zelfs geen e-mail adres nodig. Direct een gratis antwoord.)

 Waarden invullen

BMI waardeResultaat
Minder dan 20Te laag lichaamsgewicht
Tussen de 20 en 25Goed gezond gewicht
Tussen de 25 en 27Licht overgewicht
Tussen de 27 en 30Matig overgewicht
Tussen de 30 en 40Ernstig overgewicht
Boven de 40Overgewicht met ernstig gezondheidsrisico
En wat is uw BMI ?.

BMI Indicatie

De Body Mass Index is alleen een indicatie en is niet alles zeggend. De BMI corrigeert het gewicht alleen voor lichaamslengte maar dat is dan ook verreweg de belangrijkste factor. Erg gespierde mensen kunnen echter volgens de Body Mass Index een overgewicht hebben terwijl dat dan niet zo is.

 


Ga niet te laag!

De BMI tussen de 20 en 25 is een goed gezond gewicht. Als u lager zit dan is dat ook echt te laag. Het lijkt misschien beter maar ook dan hebt u kans op andere aandoeningen. Probeer dus netjes tussen de 20 en 25 te komen en wilt u liever in de buurt van de 20 zitten dan is dat natuurlijk geen probleem. En doet u veel aan gewichtssport dan kunt u zware spieren opgebouwd hebben waardoor u de waarden ook iets anders moet lezen. Dan is het niet zo heel erg om wat boven de 25 te zitten met uw body mass index.


En nogmaals, de BMI op deze website is altijd voor volwassen mensen. Voor kinderen gelden andere waarden en daarom moet u dit niet op kinderen gebruiken.Meer handige tips
 


Slimmer slank met Sonja Slimmer slank met Sonja Slimmer Slank met Sonja is een boek met 8 weekmenu's en heerlijke, gezonde en vooral budgetrecepten. Heel goed voor je huishoudboekje! Boordevol creatieve weekmenu's, recepten en talrijke afvaltips.

Zomerslank met Sonja Zomerslank met Sonja Speciaal voor iedereen die met het oog op de zomer nog wat gewicht kwijt wil, heeft Sonja voor deze uitgave speciale weekmenu's en recepten voor zomergerechten samengesteld. Afvallen gaat lekker door.


Menu


Wasborddieet voor vrouwen

Slimmer slank met Sonja
Anders